e-Learning 2016-2017

URSUTIU Doru
 • Introduce notiuni generale de acustica ca stiinta care se ocupa de “studiul sunetului” inclusiv producere, transmisie si efectele pe care le poate produce. In utilizarea actuala termenul de “sunet” implica nu numai fenomenele produse in aer responsabile de a produce senzatie auditiva ci si alte fenomene daca ele sunt guvernate de principii similare.

  Pentru a intelege mai bine spectrul sunetelor (sau cu alte cuvinte teoria armonica) este indicat sa privim mai multe exemple si sa ne gindim la calitatile sunetului: tarie (sau intensitatea), inaltimea (sau frecventa) si timbrul (care este intim legat de armonice si alti parametrii mai subtili ai sunetului).

  Sunt introduse principii si teorii legate de "Terapia prin sunete" ca si o noua alternativa de terapie care studiaza efectele pe care le au sunetele si vibratiile de joasa frecventa (si nu numai) asupara starii de sanatate, bucurie, si echilibru a ascultattorului (pacientului). Cercetatorii studiaza efectele legate de frecventa, sunet, lumina, culoare. Aceste lucruri privite in ansamblu sau independent.

  Self enrolment
 • Acest curs oferă studentului pregătirea de bază în domeniul Testarii Echipamentelor Electronice necesară înţelegerii modului de functionare, proiectare şi de utilizare a testerelor în ingineria electronică şi telecomunicaţii.

  Materialele prezentate asigură pregătirea studentului în utilizarea si exploatarea unor sisteme moderne de masura precum si proiectarea si implementarea unor sisteme de testere (bazate pe soft si hard).

  Cu obiective legat de:

  • Intelegerea functionării sistemelor de testare, a componentelor specifice si a modalitatilor de proiectare a acestora
  • Utilizarea unor siteme moderne de testare si masurare; integrarea lor in sisteme le de testare
  • Deprinderi privind utilizarea unor componente Software si Hardware in sistemele de testare
  • Intelegerae noilor tendintelor actuale manifestate in dezvoltarea de sisteme pentru Testarea Echipamentelor Electronice (TEE)
  Self enrolment
 • Introducerea unor concepte generale legat de Comunicare Organizationala (cu perspective si exemple legat de comunicare manageriala, mangementul de proiect si dezvoltarea unui cadru adecvat de creativitate), introducerea conceptelor fundamentale legat de „TRIZ” Theory of Inventive Resolution of Problems si „ASIT” Advanced Systematic Inventive Thinking.

  Cu obiective legat de:

  • Intelegerea functionării sistemului de comunicare organizationala si in special comunicarea in afaceri
  • Abilităţi de comunicare scrisa si orala in organizatie
  • Atitudini de comunicare cu aplicati in comunicare manageriala
  • Notiuni genereale legat de managementul proiectelor corelat cu comunicarea
  • Aplicarea in diverse situatii a conceptelor generale din teoria TRIZ si ASIT
  Self enrolment
 • Un proces de masurare implica utilizarea unor mijloace de masurare (aparate, instrumente, instalatii) si a unor metode de masurare (reguli, principii).

  In acest curs se studiaza principii generale privind functionarea dispozitivelor si circuitelor electronice in directa conecsiune cu metodelor fundamentale de masurare a marimilor electrice si magnetice.

  Achizitia de date se poate defini intr-un sens mai larg ca fiind procesul de obtinere a datelor de la o sursa, de obicei una exterioara sistemului care face masurarea. In domeniul tehnic si conecsiune directa cu acest curs, achizitia de date se refera la masurarea unor marimi electrice sau neelectrice si prelucrarea rezultatelor acestor masuratori.

  Self enrolment
 • La ora actuală calculatoarele (PC-urile) sunt utilizate într-o gamă vastă de aplicaţii ştiinţifice şi industriale, cuprinzând: simpla înregistrare a datelor, interfaţa om-maşină, prelucrarea şi analiza datelor experimentale, controlul direct. Sistemele bazate pe PC utilizează materiale şi softuri puternice, flexibile şi puţin costisitoare. Graţie excelentului lor raport preţ/performanţă, PC-urile efectuează o multitudine de sarcini care erau rezervate, pâna acum câţiva ani, doar staţiilor puternice de lucru.

  Dacă înţelegem că un program de măsură este un instrument de măsură pe care-l controlăm cu un calculator în loc de un “ansamblu de butoane”, aceasta conduce logic la noţiunea de Instrument Virtual (instrument real simulat/realizat pe calculator) si respectiv Instrumentatie Virtuala. Un instrument virtual este un modul de program care este reprezentat în formă grafică pentru a părea (a semăna cu) un instrument fizic real.

  În cazul acestui curs se studiaza Laboratory Virtual Instrument Engineering Workbench LabVIEW, utilizatorii manevrează instrumente virtuale ca şi cum ar fi vorba de instrumente reale. O astfel de aplicaţie, dezvoltată sub LabVIEW este astfel numită “instrument virtual” (Virtual Instrument: VI).

  Self enrolment
Skip Navigation

Navigation

  • ForumAnunţuri generale

  • URLPortal UTBv

  • FileTermeni şi condiţii de utilizare

  • Courses

   • Automatică, Electronică şi Calculatoare

    • URSUTIU Doru